Praktijklessen

rood08

Onze lessen duren minimaal 60 minuten, maar u kunt ook kiezen voor 75 of 100 minuten en zullen zoveel mogelijk gegeven worden door dezelfde instructeur en in dezelfde auto, een Toyota Yaris. De lessen worden gegeven door Arnold de Jong persoonlijk.

We hebben op dit moment leerlingen uit Heerjansdam, Zwijndrecht, Barendrecht, Ridderkerk, Hendrik Ido Ambacht, Rotterdam en Dordrecht. Wij proberen zo min mogelijk met leerlingen andere leerlingen op te halen, want wij zijn geen taxi.  Onze ervaring is dat als de leerling een goede theoretische ondergrond bezit, die kan worden opgedaan tijdens de theoriecursussen die wij geven, en regelmatig praktijklessen neemt de kosten lager zullen zijn. Hierbij zijn de lessen overdag meer leerzaam dan de lessen ’s avonds.

rood03

Van zowel de leerling als de instructeurs verwachten wij voldoende kennis, inzicht, vaardigheid en motivatie. Elke opleiding heeft een doelstelling en onze doelstelling is leerlingen zodanig opleiden dat zij zich in het verkeer zelfstandig, sociaal, veilig en inzichtelijk zullen gedragen en met goed vertrouwen het examen tegemoet kunnen zien en op die manier goede chauffeurs af te leveren.

Tussentijdsetoets

Wij zijn binnen ons bedrijf een voorstander van de tussentijdsetoets. Een toets die inzicht geeft in de kennis en de kwaliteit van de leerling. Een toets waar mee de leerling vrijstelling kan verdienen van de bijzondere verrichtingen en waar mee hij vertrouwen kan opbouwen waardoor de kans om in 1 keer te slagen bij het CBR toeneemt. Meer informatie hierover kunt u vinden op http://www.cbr.nl/.

Wat neemt u mee voor de tussentijdstoets:  Een wettelijk toegestaan geldig identiteitsbewijs en uw theoriecertificaat.

Rij-opleiding in Stappen ( R.I.S. )

Binnen ons bedrijf kunt U ook een R.I.S.opleiding volgen. Een Rij-opleiding In Stappen zegt het eigenlijk al: Uw opleiding zal stap voor stap richting uw examen werken aan de hand van een boekje, waarin u alle onderdelen van het autorijden duidelijk en overzichtelijk kunt terug vinden. U krijgt tijdens de opleiding 4 toetsen: toets 1 en 2 worden afgenomen tijdens de les door de instructeur, toets 3 en 4 op het CBR. Toets 3 is de Tussentijdse toets en toets 4 is het examen. Een goede opleiding zeker als U wat meer moeite heeft met voertuigbeheersing en U gespannen bent. Meer informatie kunt U vinden op http://www.rijopleidinginstappen.nl/.

Het rijexamen

Aan het eind van de opleiding komt het rijexamen in zicht. U gaat pas op examen als u voldoende voertuigbeheersing en verkeerskennis heeft, niet te vroeg en zeker ook niet te laat, want we willen dat de kans van slagen groot is zodat u het rijbewijs haalt en daarmee met een zeker gevoel zelfstandig de weg op kunt.

Wat neemt u mee voor het rijexamen: Een wettelijk toegestaan geldig identiteitsbewijs en uw theoriecertificaat. Eventueel het uitslagformulier tussentijdstoets.

Identificatie

Tijdens het lessen is de leerling verplicht een identificatie bij zich te hebben, want hier wordt nogal eens op gecontroleerd door de politie. Heeft u deze niet bij u volgt er een bekeuring.